Jako jedna z nejlepších svačin, pochutin mezi jídly nebo drobný dezert se dnes často zmiňuje sušené ovoce a oříšky. Pokud vyberete to nedoslazované, z kvalitního obchodu, kterému věříte, můžete si být jisti, že prospíváte svému zdraví. Sušené ovoce patří mezi položky poměrně dostupné, ale ne každý je schopen si sušené ovoce připravit doma. Proto tady, ve Veselé Veverce, naleznete velký výběr sušeného ovoce i oříšků, takže si můžete vybrat přesně to, co máte nejraději. Jeden z nejoblíbenějších druhů je sušený meloun Cantaloupe. Nejedná se o ten všeobecně známý meloun vodní, který je velmi příjemným osvěžením v letních měsících, ale jde o meloun cukrový, který se mnohem lépe hodí k sušení.
Jde o plodinu, která se v Evropě objevila asi v 18. století, kdy byla přivezena z Arménie. Nicméně pravý původ této rostliny hledáme v jižní Africe. Název je pak odvozen od italského města poblíž Tivoli. Jedná se o druh zeleniny, přímo dýní. Dalším blízkým příbuzným je pak okurka. Dužina má oranžovou až meruňkovou barvu a je výrazně sladká, konzistencí připomíná mango. Nejběžněji se konzumuje syrová, buď samotná, nebo jako součást salátu, někdy se její chuť připodobňuje k ananasu. Oblíbeny je Cantaloupe také ve zmrzlině a téměř delikatesou je tento meloun obalený v šunce prosciutto. Zralý plod má výraznou síťovitou kresbu na slupce a váží okolo 1 kilogramu.
Největší zastoupení ve složení má samozřejmě voda, dále najdeme také bílkoviny a sacharidy. Tento meloun je dobrým zdrojem vitaminu A a C a betakarotenu. Z minerálů v něm nalezneme hlavně draslík, sodík, fosfor a hořčík. Zralý meloun poznáte podle příjemné vůně a mírné měkkosti u stopky. Místo pro skladování by mělo být temné, suché a chladné. Jistě také stojí za zmínku, že zde, v tomto obchodě, naleznete sušené ovoce nedoslazované, bez obsahu oxidu siřičitého, takže se nemusíte bát nepříjemné alergické reakce.